ICT en Techniek

Webton ondersteunt coram design award!

maandag, 3-3-2014  

Webton heeft gezorgd voor deze fonkelnieuwe website. Maar wat doet Webton nu eigenlijk precies?

 

Dé websitebouwer van Nederland

Waarom zou u een website laten maken als u dit met behulp van de vele programma’s die hier tegenwoordig voor zijn ook prima zelf kunt doen? Dit is een vraag die veel ondernemers zich stellen en velen besluiten uiteindelijk om het maar zelf te doen en de kosten van een webdesignbureau uit te sparen. Hoewel dit heel erg begrijpelijk is, is het ook heel erg zonde. Een website laten maken kost inderdaad wat geld, maar uiteindelijk verdient deze investering zich echt vanzelf weer terug. Gaat u maar eens na dat de meeste mensen tegenwoordig alleen nog maar via internet op zoek gaan naar een bedrijf dat een bepaalde dienst kan leveren of waar zij een bepaald product kunnen kopen. Als u niet te vinden bent op internet of als uw website er niet mooi uitziet, dan zullen klanten al snel bij uw concurrentie terecht komen en loopt u dus veel omzet mis. Een website laten maken is niet alleen belangrijk omdat u dan daadwerkelijk op het wereldwijde web gevonden kunt worden, het is ook van belang omdat een goede site veel meer klanten trekt dan een slechte. Met een goede site bedoelen we hier niet alleen dat deze technisch gezien goed werkt, alhoewel dat natuurlijk ook een heel belangrijk punt is. Maar dit kunnen softwareprogramma’s ook voor u regelen, daar hebt u geen gespecialiseerd bureau voor nodig. De reden dat u een professioneel bureau in moet schakelen voor uw website laten maken, is dat zij niet alleen voor een technisch goed geheel kunnen zorgen, maar ook voor een goed design en een goede structuur van de site. Bezoekers willen snel kunnen vinden waar zij naar op zoek zijn, dus de structuur moet goed in elkaar zitten. Maar de pagina moet er natuurlijk ook professioneel uitzien. Is dat laatste niet het geval, dan zullen mensen het amateuristische design ervan helaas ook al snel gaan verbinden aan de kwaliteiten van uw onderneming. Zo krijgen zij dus al snel het idee dat uw bedrijf amateuristisch is. Dit risico wilt u natuurlijk niet lopen en daarom is uw website laten maken door specialisten ook zo’n verstandig idee.

Voordelen van een website laten maken

Een website laten maken door specialisten heeft dus als voordeel dat:

  • de structuur van de pagina goed is, waardoor klanten alles gemakkelijk kunnen vinden
  • de site technisch goed werkt
  • het design er professioneel uitziet en past bij de uitstraling van uw bedrijf

Deze punten zijn natuurlijk heel erg belangrijk voor het slagen van uw onderneming op internet en een goede reden om te kiezen voor een website laten maken boven zelf een in elkaar zetten. Gaat u maar eens bij uzelf na, als u zelf een site tegenkomt op internet die er erg amateuristisch uitziet, dan klikt u deze al snel weer weg. En als u niet snel genoeg de informatie kunt vinden die u zoekt, ook dan klikt u snel de pagina weer weg. Zijn de structuur en het design op orde, dan zal dit veel minder snel gebeuren en is de kans dus veel groter dat de klant alle zaken goed bekijkt en ook daadwerkelijk klant bij u wordt. Dat is dus al een hele goede reden voor een website laten maken door professionals. Maar deze punten zijn om nog een andere reden van belang. Als u zelf via zoekmachines op zoek gaat naar een bepaald product of een bepaalde dienst, dan klikt u ongetwijfeld alleen de eerste links aan die u door de zoekmachine aangeboden worden. Dit is niet heel verwonderlijk, het grootste gedeelte van de mensen kijkt niet verder dan de eerste vier of vijf zoekresultaten. Voor het slagen van uw onderneming en voor het groot en succesvol worden is het dus belangrijk om bij die hoogste zoekresultaten te komen. Er zijn verschillende methodes en tools die hierbij kunnen helpen, maar een van de basiszaken die u altijd op orde moet hebben is de structuur en het design van uw site en ook daarom moet u dus uw website laten maken. Uw website laten maken door specialisten betekent dat zij deze zo kunnen bouwen dat zoekmachines uw site waarderen, maar ook dat klanten er lang op blijven. En de duur van ieder bezoek aan uw pagina is een van de punten die meespelen bij de ranking die zoekmachines maken.

Niet doen, zelf doen of laten doen?

Betekent dit nu dat een website laten maken door professionals voor elke onderneming een must is? Nee, dit is niet het geval. Een website laten maken door specialisten is bijvoorbeeld niet echt noodzakelijk als u als bedrijf klein wilt blijven en bij u in de regio al een grote klantenkring opgebouwd hebt. U hoeft dan immers niet echt nieuwe klanten te vinden en dan kan het zelfs helemaal niet nodig zijn om een webpagina te hebben. In sommige gevallen is een website laten maken niet nodig en kan er volstaan worden met het eenvoudig zelf maken van een pagina met alleen de contactgegevens. Als uw doel niet is om nieuwe klanten binnen te halen via het internet, dan kan een eenvoudige site volstaan. Maar voor de meeste ondernemers geldt dat niet. Zij willen scoren via internet en juist via het web nieuwe klanten bereiken en zo een grote en succesvolle onderneming opzetten. Een goede website laten maken is dan echt een noodzakelijkheid, alleen door een website laten maken door echte specialisten kunt u via het web heel erg succesvol worden.


Comments are closed.