ICT en Techniek

Samsung toners

maandag, 10-11-2014  

Samsung toners zijn print toners voor in Samsungprinters. Sommige Samsung toners printen enkel zwart, sommigen kunnen echter ook andere kleuren hebben. Denk hierbij aan Samsung toners in de kleur cyaan, of magenta of geel. Deze drie kleuren zijn de primaire kleuren, waarmee een printer alle andere kleuren kan printen. Samsung toners printen namelijk allemaal heel kleine puntjes. En als deze gekleurde puntjes dus een beetje door elkaar heen komen te staan, dan mengen de kleuren voor het oog. Op die manier zorgen Samsung toners dus voor de juiste kleuren. Hierover zullen we het straks uitgebreider hebben, lees dus hieronder verder: alles over Samsung toners!

Het beste van Samsung toners: fotonen circus

Behalve de drie elementaire kleuren, hebben de Samsung toners dus ook de kleur zwart. Eigenlijk is dat een verkeerde zin, want zwart is geen kleur. Letterlijk: geen kleur, voor het oog althans. Hoewel mensen zwart en wit soms als hun lievelingskleuren benoemen, zijn het eigenlijk helemaal geen kleuren. Wit, in het aller witste wit, met een felle lamp erop gericht (of de zon), is eigenlijk alle kleuren gecombineerd. Alles zit in wit licht: wit is alle kleur. En zwart is geen kleur, want als je een zwart oppervlak hebt, en dan bedoelen we dus echt pik zwart, dan worden alle lichtstralen die op dat oppervlakte vallen geabsorbeerd. Alle lichtstralen vallen op de zwarte inktpuntjes en het zwarte oppervlak slurpt de lichtquanten op, waardoor het oog geen enkele foton meer ontvangt die naar het zwarte oppervlak werd gestuurd. Een wit oppervlak is dus precies het tegenovergestelde. Als we dus een prachtig blank papiertje voorstellen: mooi gebleekt kopieerpapier bijvoorbeeld, dan wordt daar met een lamp op geschenen. Allerlei lichtdeeltjes flitsen daaruit en landen op het witte papiertje. De kleur wit betekent dat het papier een dergelijk oppervlak heeft, en dan praten we echt over atomaire schaal, waar de fotonen niet aan blijven kleven of waar de lichtdeeltjes niet in worden opgenomen. De lichtquanten weerkaatsen dus op het witte oppervlak: alle fotonen want het is wit! En zoals we hiervoor al lazen: wit betekent dat alles weerkaatst wordt. Dus alle lichtquanten van de witte lamp ketsen af op het papier, naar alle kanten, waarvan dan weer een gedeelte in onze ogen valt, waardoor wij denken dat het papier wit is. Het grappig is dan dus als we Samsung toners nemen met zwarte inkt: deze spuit bijvoorbeeld zwarte letters op het witte papiertje dat we zonet in de lamp hielden. Dan zien we dus voor onze ogen allemaal zwarte ‘gaatjes’ in het papier: dit is de zwarte inkt uit de Samsung toners. De Samsung toners maakten als het ware dus fotonenkussentjes op het papier, die de lichtquanten in slaap wiegen op het oppervlak, waardoor ze het oog niet meer op tijd weten te bereiken en daardoor dus ook zwarte gaten in het papier maken voor het oog.

Inkt uit Samsung toners verbleekt weinig

Nu snap je misschien ook waarom zwarte inkt in fel daglicht, bijvoorbeeld gemaakt met Samsung toners, niet altijd geheel zwart blijft. Al die lichtdeeltjes, dag in dag uit, maand in maand uit, jaar in jaar uit, kleven in de zwarte inkt en worden daar geabsorbeerd door de moleculen. Deze moleculen echter hebben ook last van de fotonen, net zoveel als dat de bewegelijke lichtdeeltjes last hebben van de moleculen. Liever waren die snelle deeltjes ook gewoon weerkaatst, de vrijheid tegemoet, maar ze moesten kleven aan de atomaire verbindingen. Deze atomaire verbindingen uit de Samsung toners, hoe fijn ze het kleven ook vinden, worden uiteindelijk gesloopt door het lichtgeweld, waardoor het zwart steeds minder zwart wordt, aangezien langzaamaan de fotonen de kans zien om de zwarte inkt uit de Samsung toners te ontsnappen en dus weer wel te kaatsen op het papieren oppervlak. Zo wordt de inkt uiteindelijk dus vergeeld, verbleekt, of hoe een mens dat ook maar wil noemen. Echter de inkt uit Samsung printers is heel zwart, zwarter dan bijvoorbeeld de zwartheid uit uw balpen. Het is ook duurzamer: meer jaren kan deze inkt uit Samsung toners het licht blijven opslurpen en dus de fotonen uit uw ogen kapen. Dit klinkt misschien vreemd, het is wel hoe het natuurkundig gezien werkt. Uiteraard is dit een eenvoudige uitleg, er is nog veel meer over te zeggen. We zitten hier niet om ingewikkelde formules te lezen: we willen makkelijk behapbare en printbare informatie over Samsung toners en de magie die daar uit tevoorschijn komt. Als we ons gedachtenexperiment nog een stapje verder nemen, zien we dat eigenlijk de zwarte inkt helemaal niet zwart, maar juist wit van de fotonen is: het neemt al die lichtdeeltjes op. Zwarte inkt is in de ruimte dus stiekem het meest lichtgevulde object, maar het steelt alles en ontneemt ons daarom de visie op deze realisatie. Samsung toners, een stukje magie, maar dan op het gebied van de wetenschap. Of we het dan dus nog steeds magie mogen noemen, dat is een vraag die we ons daarom ook nog kunnen stellen. Maar het printen met inkt, dat is in ieder geval, als we deze laatste vraag eventjes buiten beschouwing laten, een waar mirakel, een natuurkundig mirakel met veel filosofische implicaties over wat licht is, wat geen licht is, maar juist gevuld met de lichtdeeltjes en daardoor lichtloos voor het oog. Interessant, denk daar de volgende keer maar eens over na als uw weer eens een a4 volprint met zwarte letters.


Comments are closed.