Nieuws

Reverse engineering: wat is dat?

woensdag, 21-1-2015  

Als u in het bezit bent van bepaald instrument of een onderdeel van een bepaald instrument dan is het zonder tekening of model haast onmogelijk om van dit model een nieuwe productie te maken. Bij modellen die veel kleine onderdelen bevatten, wordt het een danig inwikkelde puzzel waardoor het ontwikkelen echt onmogelijk wordt. Bij JPT bent u op het juiste adres als u tegen een dergelijk probleem aanloopt, want wij lossen het voor u op. Reverse engineering betekent dat wij reconstrueren voor u hoe het model in elkaar zat. Reverse engineering kunnen wij voor u mogelijk maken door onze ver geavanceerde technieken. Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Het eerste wat wij zullen doen is het model demonteren. Vervolgens scannen wij de onderdelen, meten de onderdelen en lezen we alle data af. Op die manier kunnen wij achterhalen hoe het model in elkaar is gezet. Dit proces van demontage noemen we in het Engels ‘Reverse Engineering’. Reverse engineering wordt door veel bedrijven gebruikt die bepaalde apparatuur willen herproduceren. Doordat wij met zeer nauwkeurige apparaten werken, kunnen wij kleine aanpassingen doen waardoor het model nog verfijnder wordt en u een nog beter resultaat bereikt. Als u meer wilt weten over onze technieken of over andere mogelijkheden van JPT, dan nodigen wij u van harte uit op ons kantoor. Wij kunnen namelijk altijd met u samen op zoek naar de beste oplossingen. Reverse engineering behelst meer dan alleen het herproduceren van een model en voor deze technieken kunt u nergens anders beter terecht dan bij ons. Maar wij beperken ons niet alleen tot deze technieken, want u kunt bij ons tevens terecht voor veel andere zaken zoals:

  • medisch oplossingen
  • optische oplossingen
  • uurwerk
  • slijpen
  • advies

Reverse engineering als antwoord op slijtage

Natuurlijk zijn alle producten onderhevig aan slijtage en als u werkt met zeer nauwkeurige apparaten, dan moeten deze zaken goed in de gaten worden gehouden. Slijtage kan voor uw kwaliteit grote gevolgen hebben. Een bedrijf moet haar kwaliteit waarborgen. Dat is ongelofelijk belangrijk. Daarom moet bepaalde apparatuur die verfijnd is nauwlettend in de gaten worden gehouden. Op sommige momenten zullen er bepaalde onderdelen vervangen moeten worden en dat moet dan tevens zeer nauwkeurig gebeuren. Ook voor aparte onderdelen maken wij gebruik van de techniek reverse engineering. De techniek kan namelijk ook worden gebruikt om te achterhalen waar in het systeem een manco zit dat er moet worden uitgehaald. Een materiaal dat aan slijtage onderhevig is, en dat veel wordt gebruikt in apparatuur is metaal. Nieuwe maten bepalen kunnen wij ook door de techniek in te zetten en dat maakt dat wij u dus ook kunnen bijstaan met de reparatie van kleine onderdelen. Op het moment dat er een bepaald onderdeel versleten is en wij zetten reverse engineering in om te achterhalen welk onderdeel dat is, dan zullen wij u ook altijd bedienen van advies over het te vervangen onderdeel. Het is namelijk niet in alle gevallen raadzaam om het versleten onderdeel met hetzelfde onderdeel te vervangen. Soms is het beter om te kiezen voor een ander onder of hetzelfde onderdeel, maar dan van een ander materiaal. Er zijn grote ontwikkelingen gaande op het gebied van de techniek en steeds nieuwe materialen komen op de markt die nieuwe functies en eigenschappen bezitten waardoor ze vaak beter zijn dan de verouderde materialen.

Reverse engineering reparaties

Reverse engineering reparaties laat u uitvoeren door onze deskundige technici die voor alles oplossing op maat hebben. Reverse engineering is een zeer nauwkeurige techniek die bij ons heel erg goed is ontwikkeld. Wij zijn in het bezit van alle expertise en apparatuur om uw model te herproduceren en zelfs te verbeteren. Voor de reparatie van uurwerk kunnen we ook vaak reverse engineering inzetten. Bij deze technieken hoeven we niet in alle gevallen de modeltekeningen te hebben. We kunnen vaak al een heel eind komen met de modellen zelf. Reverse engineering wordt op veel verschillende manieren ingezet en veel van onze klanten zijn dan ook heel erg blij met de mogelijkheden die wij hen bieden. Soms komen bedrijven bij ons met een vraag waarvan ze eigenlijk denken dat het niet meer gaat lukken. Ze vinden het dan haast een wonder dat er een hele techniek ontrafeld kan worden. Hoe we dat doen is natuurlijk voor een technisch onderlegd persoon ontzettend interessant en daarom geven wij u ook maar wat graag een inkijkje in ons technieken. Inzicht in uw apparatuur is leerzaam en wij vinden het belangrijk dat de techniek zich op alle vlakken blijft ontwikkelen voor nu en later. Daarom delen wij graag onze kennis en staan wij open voor nieuwe technieken. Ook de overheid stimuleert onze nieuwe ideeën op het technische vlak en wij vinden het een goede zaak dat technische innovatie aan alle kanten wordt ondersteund en verbeterd. U kunt bij ons op een aantal dingen rekenen. Ten eerste kunt u er op rekenen dat wij u altijd vrijblijvend zullen adviseren. Dat is namelijk iets wat hoort bij onze filosofie. Daarnaast zullen wij u zoals gezegd altijd inzicht geven in onze techniek en oplossingen en zullen wij zorgen voor een zeer snelle levering. Wij zorgen voor de reparatie van zowel hele apparaten als onderdelen van apparaten. Bij ons kiest u voor kwaliteit. Onze medewerkers zijn allemaal zeer kundig en weten dan ook precies wat ze aan het doen zijn. Neem contact op met een van onze medewerkers als u gebruik wilt maken van een van onze technieken. Wij staan u graag te woord!


Comments are closed.