Webdesign en Webdevelopment

Responsive webdesign

maandag, 8-9-2014  

Hebt u een eigen bedrijf? Dan is de kans groot dat u hier een website voor hebt opgezet of liever nog, voor hebt laten opzetten. Als ondernemer hebt u uiteraard uw sterke kanten, u bent niet voor niets ondernemer geworden, maar er zijn ook zaken waar u zich natuurlijk liever niet mee bezighoudt en die u beter aan een specialist over kunt laten. Het opzetten en onderhouden van een website is een van die zaken die u beter door een specialist kunt laten doen. Deze weten immers alles over zaken als:

Allemaal zaken die van groot belang zijn voor het slagen van uw digitale visitekaartje, wat uw site in feite is. Zelf hebt u waarschijnlijk geen idee wat al deze termen inhouden, veel mensen hebben zelfs nog nooit van zaken als responsive webdesign gehoord. Dit is ook niet zo vreemd, want responsive webdesign is toch wel iets wat heel erg specialistisch is. En dit geldt ook voor termen als SEO, linkbuilding en zoekmachineoptimalisatie. Toch is het voor iedere ondernemer van belang om hier toch iets van af te weten. Al deze zaken zijn namelijk erg belangrijk voor het laten slagen van uw website. U wilt natuurlijk graag dat u ook via de digitale snelweg succesvol bent met uw bedrijf, dat uw site goed te bekijken is en dat potentiële klanten alles kunnen vinden wat ze moeten weten over uw onderneming. Daarom is het goed om toch iets te weten van SEO, linkbuilding, zoekmachineoptimalisatie en responsive webdesign. Weet u dit niet, dan hebt u immers ook geen flauw idee of het zinvol voor u is om dit in te zetten en wat de effecten ervan zouden kunnen zijn. Kort gezegd komt het er op neer dat responsive webdesign vooral belangrijk is in het kader van smartphones en tablets, terwijl SEO, linkbuilding en zoekmachineoptimalisatie alle drie belangrijk zijn om goed gevonden te worden door zoekmachines. Over deze laatste drie termen is al veel geschreven, daarom gaan we hier vooral in op het begrip responsive webdesign.

Wat houdt responsive webdesign in?

Zoals gezegd is het voor iedere ondernemer van belang om enige kennis van zaken te hebben op het gebied van websites om te beoordelen of het zinvol is om bepaalde tactieken al dan niet in te zetten. Hier zullen we wat dieper in gaan op het begrip responsive webdesign, wat houdt dit in, waarvoor wordt het ingezet? Responsive webdesign heeft te maken met het feit dat we op steeds meer verschillende apparaten het internet op kunnen en websites kunnen bekijken. Vroeger hadden we hiervoor alleen de computer tot onze beschikking, maar tegenwoordig kunnen we ook kiezen voor een laptop, notebook, tablet of smartphone. Het beeldscherm van al deze apparaten verschilt sterk in afmetingen. Zelfs de verschillende apparaten zijn weer in verschillende afmetingen verkrijgbaar, denkt u bijvoorbeeld maar eens aan de verschillende formaten beeldschermen die u bij een desktop computer kunt krijgen. Op al deze apparaten bekijken mensen tegenwoordig websites en dit is dus het punt waarop responsive webdesign om de hoek komt kijken. Doordat de formaten van de beeldschermen sterk verschillen, is niet iedere website op ieder apparaat evengoed te bekijken. Dit heeft onder andere te maken met de afmetingen van de site zelf. Daarnaast wilt u op uw smartphone of tablet vaak andere dingen zien dan op uw laptop of computer, of is een andere indeling van de webpagina een stuk handiger. Is de site niet goed te bekijken op het apparaat dat u gebruikt, dan haakt u natuurlijk al snel weer af. Als ondernemer wilt u natuurlijk voorkomen dat uw klanten afhaken en daarom is het belangrijk om responsive webdesign in te zetten. Met responsive webdesign zorgt u er namelijk voor dat uw website zich automatisch aanpast aan het formaat van het beeldscherm waarop deze bekeken wordt. Zo zorgt u ervoor dat bezoekers altijd een prettige ervaring hebben als zij uw pagina bekijken en dat zij deze op ieder apparaat goed kunnen bekijken.

Specialistische klus

Zoals we aan het begin van dit artikel al aangaven, zijn zaken als responsive webdesign zeer specialistische klussen. U hoeft als ondernemer ook echt niet alles hiervan te weten, als u maar weet dat responsive webdesign ervoor zorgt dat uw site op ieder mogelijk formaat beeldscherm goed te bekijken is. Zelf kunt u hier natuurlijk niet mee aan de slag gaan, dit is echt te ingewikkeld voor een leek op dit gebied om het goed uit te kunnen voeren. Wilt u er graag zeker van zijn dat iedereen altijd uw site goed kan bekijken, dan is het raadzaam om een echte specialist op dit gebied in te schakelen. Deze kan u helpen met het inzetten van responsive webdesign voor uw site. Maar daarnaast kan hij of zijn u ook helpen met andere zaken op het gebied van websites. Wat dacht u bijvoorbeeld van het optimaliseren van het design van uw pagina? Of het inzetten van linkbuilding en SEO, zodat uw website beter gevonden wordt door zoekmachines? Op die manier zorgt u er niet alleen voor dat uw pagina er beter uitziet, maar ook dat u meer bezoekers naar uw webpagina zoekt. En hoe meer bezoekers er zijn, hoe meer klanten u over het algemeen overhoudt. Het is dus zeker de moeite waard om in dit soort zaken te investeren. Neem daarom vandaag nog contact op met een specialist op het gebied van responsive webdesign.


Comments are closed.