ICT en Techniek

Powerbank

dinsdag, 31-3-2015  

Mobiele apparaten gaan een steeds belangrijkere rol spelen in het dagelijks leven. Waar een mobiele telefoon vroeger een luxe was die alleen was weggelegd voor mensen die veel geld te besteden hadden of voor hun werk een telefoon nodig hadden, heeft tegenwoordig eigenlijk iedereen er eentje. De eerste mobiele telefoons waren groot en bellen en berichten sturen kostte flink wat geld. Een sms voor 50 cent was eerder regel dan uitzondering en de telefoon werd dan ook alleen gebruikt voor noodgevallen. Toen de technologie en de apparaten echter verder ontwikkeld werden, kwamen er steeds goedkopere modellen op de markt en ook het gebruik ervan werd betaalbaar. Tegenwoordig heeft bijna niemand meer een telefoon waarmee je alleen kunt bellen en sms-en. Met een smartphone kun je berichten versturen via het internet, spelletjes spelen en filmpjes kijken en bellen en sms-en gebeurt steeds minder vaak. De batterij van een smartphone gaat echter een stuk minder lang mee dan de batterij van een oude mobiele telefoon, omdat het scherm van een smartphone veel meer energie nodig heeft. Bovendien kost het doen van spelletjes en het afspelen van muziek en filmpjes een hoop stroom. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen bedacht voor de snel leeglopende batterijen van smartphones. Je kunt voor sommige telefoons een extra accu kopen, die je kunt opladen met een speciale oplader. Je kunt echter ook een powerbank kopen: een oplader, speciaal voor je smartphone of andere mobiele apparaat. Met een powerbank zit je nooit zonder telefoon, wat in veel gevallen erg handig is. Als je bijvoorbeeld je telefoon nodig hebt voor je werk en je bent lange dagen van huis, heb je niet altijd tijd om hem vaak op te laden. Met een powerbank ben je verzekerd van stroom in je telefoon, zodat je hem altijd kunt blijven gebruiken. Ook als je de telefoon niet nodig hebt, maar je graag altijd gebruik wilt kunnen maken van je smartphone is een powerbank handig. Deze handige gadget maakt het mogelijk om altijd een filmpje te kunnen kijken, muziek te kunnen afspelen en een spelletje te blijven doen als je onderweg bent of je verveelt.

De voordelen van een powerbank

Als je veel gebruik maakt van je smartphone maar niet altijd de mogelijkheid hebt om deze op te laden, is een powerbank een handig hulpmiddel. Het is eigenlijk een externe batterij, waarmee je de batterij van je telefoon kunt opladen. Je laadt de powerbank op door hem aan je laptop te hangen of een oplader te gebruiken waarmee je hem aan het stroomnet kunt bevestigen. Je kunt de powerbank overal mee naartoe nemen, wat betekent dat je altijd kunt beschikken over extra energie in je telefoon. Als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en een lange reis voor de boeg hebt, is het vervelend als je niks te doen hebt. Met een powerbank is het mogelijk om altijd films te blijven kijken of muziek te luisteren, ook als je batterij leeg is en je geen mogelijkheid hebt om hem op te laden. Een powerbank is handig voor je telefoon, maar je kunt er eigenlijk alles mee opladen waar een USB-verbinding aan zit. Ook je mp3-speler, IPod, camera of E-reader kun je ermee opladen. Een powerbank maakt het mogelijk om eigenlijk alle mobiele apparaten, die handig zijn als je onderweg bent, extra op te laden zonder dat je de beschikking hebt over een stopcontact. Onderweg heb je deze apparaten namelijk nodig en ze worden niet voor niets mobiele apparaten genoemd. Onderweg heb je echter niet de mogelijkheid om deze apparaten op te laden en daarom is het aanschaffen van een powerbank erg handig wanneer je veel reist en niet vaak in de mogelijkheid bent om je apparaten op te laden. Natuurlijk moet de powerbank ook worden opgeladen van tijd tot tijd, maar vaak kun je alle apparaten opladen wanneer je in bed ligt of ergens anders bent waar je een stopcontact tot je beschikking hebt. Een powerbank maakt het echter mogelijk om altijd en overal energie in je mobiele apparaten te hebben, waar je ze ook voor nodig hebt.

Een externe batterij kopen

Of je nu in de bus zit, op vakantie bent of op het strand zit: een lege telefoon, tablet of camera is altijd vervelend. Met een powerbank heb je hier nooit meer last van. De powerbank is er in verschillende uitvoeringen, die zowel qua uiterlijk als qua vermogen verschillen. Het kleinste vermogen is 2600mAh, maar er zijn ook exemplaren tot zelfs 12.000mAh verkrijgbaar. Hoe groter het vermogen, hoe langer de powerbank meegaat maar hoe hoger de prijs ook ligt. Om een smartphone opnieuw op te laden is een powerbank van een laag vermogen voldoende, maar ben je vaak onderweg en wil je dan meerdere apparaten opladen, dan is een powerbank met een groter vermogen verstandig. Op www.legetelefoon.nl kun je meer lezen over de voordelen van deze handige oplader en ook vind je hier de verschillende uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. Vanaf €6,99 heb je al een Powerbank ‘Lipstick’, die zo wordt genoemd omdat hij het formaat van een lippenstift heeft. De oplader is dus klein en bovendien licht van gewicht, zodat je er geen last van hebt om hem mee te nemen. Ook is het niet vervelend om je mobiele apparaat te gebruiken terwijl hij aan het opladen is, omdat hij zo klein en licht is. Op www.legetelefoon.nl vind je meer informatie over de verschillende producten en hoe je een bestelling kunt plaatsen.


Comments are closed.