ICT en Techniek

Microsoft Office Outlook 365

vrijdag, 5-9-2014  

Het multi-inzetbare programma Outlook 365 kan vergeleken worden met het kantoorpakket Microsoft Office dat op vrijwel alle scholen en door alle bedrijven en huishoudens volop gebruikt wordt. Beide soorten software zijn dan ook door hetzelfde bedrijf ontworpen en uitgegeven.
Outlook 365 biedt gebruikers veel uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van e-mailen en internetten. Het kan ook vergeleken worden met de tegenhanger g-mail en andere soortgelijke programma’s. Ieder bedrijf en ieder huishouden dat toegang heeft tot deze software op de computer, heeft de mogelijkheid om gebruik te maken van:

  • E-mail berichten: e-mailtjes kunnen dankzij Outlook 365 worden opgesteld, verzonden, ontvangen en gearchiveerd. Dit kan allemaal zeer overzichtelijk en snel gebeuren, waardoor het de ideale toepassing is voor op de werkvloer, maar ook op school en thuis.
  • Contactpersonen: iedere contactpersoon wordt opgeslagen in een overzichtelijk adresboek, waarbij gegevens als naam, adres, e-mail, telefoonnummer en meer opgezocht en gebruikt kunnen worden. Geen eindeloos geblader in een onoverzichtelijke lijst van contacten dus.
  • Afspraken in een elektronische agenda: niemand hoeft meer dat vervelende gevoel te ervaren van het vergeten van een afspraak. Een handige elektronische agenda ordent alle afspraken voor de gebruiker en er kunnen bijvoorbeeld ook herinneringen ingesteld worden, zodat er op het juiste moment aan gedacht zal worden.
  • Taken of acties (to do list): Outlook 365 biedt ook handige ‘te-doen-lijsten’ aan. Alle klusjes, karweitjes, boodschappen en andere gelijksoortige zaken kunnen hierop ingevuld worden, zodat ook deze niet vergeten zullen worden. Deze taken of acties lijken misschien klein, maar het is toch zeker belangrijk dat zij ook gedaan worden.
  • Losse aantekeningen (notes): iedereen kent ze wel, de papieren post-its. Vroeger werd hier veel gebruik van gemaakt, maar het komt toch vaak voor dat ze kwijtraken en dat het een onoverzichtelijke stapel wordt. Met Outlook 365 zal dit niet gebeuren, want alles wordt overzichtelijk geordend op de computer.

Al deze onderdelen van Outlook 365 kunnen binnen een bedrijf handig beheerd worden, dankzij Microsoft Exchange Server. Denk hierbij aan een centrale adressenlijst en distributielijst voor de verspreiding van e-mails en het plannen van gezamenlijke meetings.

De integratie naar Outlook 365

Outlook 365 is een vrij nieuw programma en nog lang niet iedere onderneming en school en ieder huishouden is omgeschakeld naar deze nieuwe software. De voorloper van dit programma was BPOS. Veel mensen hebben nog deze verouderde versie op hun computer, maar het is te begrijpen dat iedereen toch liever de nieuwste Outlook 365 zou willen gebruiken. Gelukkig is er een IT bedrijf dat deze service zeer graag wil verlenen aan iedereen die dit graag wil. Deze onderneming heeft zich gespecialiseerd in de omzetting naar Outlook 365. Dankzij veel ervaring en een ruime vakkennis is Outlook 365 zeer bekend terrein voor dit ICT-bedrijf en het weet daarom ook als geen ander hoe deze overgang het best en het soepelst zou kunnen verlopen. Deze onderneming, genaamd IT2IT, begeleidt bedrijven en particulieren moeiteloos met de migratie naar een private of public cloud. Maar er kan bijvoorbeeld ook geholpen worden met de koppeling van een van de oudere versies van de outlooksoftware naar Outlook 365. IT2IT weet precies wat er nodig is om deze zaken perfect te stroomlijnen. Klanten zullen er zelf totaal geen problemen aan ondervinden. Er wordt zeer eenvoudig verbinding gemaakt met Exchange Server, zodat Outlook 365 toegevoegd kan worden. Door hulp te vragen bij deze technische omschakelingen zult u verzekerd zijn van een optimaal functionerende werkomgeving, nadat dit ICT-bedrijf u volledig ondersteund heeft met dit proces. Ook wordt er voor gezorgd dat de serverinstellingen op computers goed zijn ingesteld. Zonder goede instellingen is het namelijk moeilijk om toepassingen goed te kunnen gebruiken. U hoeft niet zelf deze ingewikkelde instellingen uit te zoeken, want deze onderneming helpt hier ook graag mee. Verder bestaat er ook een web app voor deze software. Deze kan zeer handig zijn voor het functioneren van de verschillende programma’s. Ook voor het installeren van deze app staat IT2IT voor iedere klant klaar.

De web app en smartphone gebruik

Ook voor Outlook 365 bestaat er een gebruiksvriendelijke web app die nog wat extra’s toevoegt voor iedereen die gebruikmaakt van deze software. Daarnaast kan Outlook 365 op smartphones gebruikt worden, waardoor Outlook 365 een stuk toegankelijker is voor klanten. Op deze manier is het mogelijk om mail te kijken, adresboeken te beheren, contacten op te zoeken, acties en taken in te kijken en te-doen-lijsten op te zoeken op iedere gewenste locatie. Het maakt niet uit of een gebruiker thuis is, in de trein zit, op vakantie is, of wel gewoon op de werkvloer is, overal kan Outlook 365 tegenwoordig eenvoudig gebruikt worden. Naast Word, PowerPoint en Excel kan dus ook Outlook 365 via de telefoon geopend, bekeken en bewerkt worden. De functionaliteiten zijn uiteraard iets minder uitgebreid dan op een computer, maar toch worden alle mogelijkheden aangeboden voor het dagelijks gebruik van deze programma’s. Deze opties voor het gebruik van Outlook 365 maken het bijvoorbeeld ook mogelijk om extra snel en gemakkelijk bestanden te delen met collega’s en zakenpartners via een gedeelde cloud. Ook bij deze toepassingen kan er voldoende technische hulp verleend worden door IT2IT. Het kan in het begin nog behoorlijk ingewikkeld en overweldigend zijn om deze moderne manier van werken te gebruiken, dus daarom staat deze onderneming altijd voor haar klanten klaar. Alle vragen kunnen beantwoord worden en ook alle problemen worden snel opgelost. Voor iedere klant staat er altijd een behulpzaam en vriendelijk team van medewerkers klaar.


Comments are closed.