Webdesign en Webdevelopment

Linkbuilden voor meer bezoekers op je website

woensdag, 29-10-2014  

Een eigen website hebben is natuurlijk heel erg leuk. Wat het onderwerp van je website ook is en waar je hem ook voor gebruikt het is leuk om een goede online presence te hebben. Het is dan natuurlijk wel zo prettig als mensen je website ook daadwerkelijk bezoeken. Valt dit erg tegen of had je er meer van verwacht? Dan zijn daar meerdere mogelijkheden voor om dit aan te pakken. Linkbuilden is een van die mogelijkheden. Veel mensen die voor het eerst van linkbuilden horen denken dat het heel lastig is, maar dat is absoluut niet waar. Het fijne van linkbuilden is dat je je het zo moeilijk of makkelijk kunt maken als je zelf wilt. Bepaalde strategieën die je onder linkbuilden kunt vinden:

  • je links op andere (gekochte) websites plaatsen
  • gast artikelen schrijven op andere websites
  • linkruil

Wanneer je online gaat kijken naar de verschillende mogelijkheden van linkbuilden, zul je zien dat er veel manieren zijn om backlinks te creëren. Wanneer je zelf aan de slag gaat met linkbuilden is het slim om eens te kijken naar alle manieren waarop je dit kunt doen en dan te bepalen wat het beste bij jou past. Dit verschilt per persoon, bedrijf en website. Laat je het linkbuilden over aan een professional? Dan zal hij of zij hier uiteraard direct naar kijken. De verschillende strategieën die toe te passen zijn kunnen erg van elkaar verschillen en er zal dan ook zeker aan je gevraagd worden waar jouw voorkeuren liggen. Besteed je er liever zo min mogelijk tijd aan dan is het bijvoorbeeld een manier om links te kopen. Dit is echter een strategie die niet iedere professionele linkbuilder graag toepast. Zorg er dus ook voor dat wanneer je de linkbuilding strategie uitbesteed je dit doet aan een persoon die op bepaalde gebieden dezelfde overtuigingen heeft als jij. Je kunt het bijvoorbeeld vergelijken met kopen van likes op social media. De ene social media expert zal je hier zo bij kunnen en willen helpen, terwijl de volgende je direct voor gek zal verklaren. Het is echter waar dat dit een van de strategieën is om aan linkbuilding te doen. Kijk dus ook goed naar wat je doelen zijn. Wil je alleen maar meer bezoekers op je website of wil je ook echt (potentiële) klanten hebben. De potentiële klanten kunnen natuurlijk ook in de eerste groep zitten, maar wanneer je een bepaalde groep specifieker wilt benaderen dan zul je daar een gerichtere strategie op moeten loslaten.

Manieren om te linkbuilden

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er dus uiteenlopende manieren om linkbuilden aan te pakken. Het is aan jou of aan een professional om te bepalen wat je er precies mee gaat doen. Vind je het lastig om dit te bepalen hoe je dit gaat aanpakken? Huur dan een professional in bij 1gooddesigner. Bij dit bedrijf kunnen ze je uitstekend helpen met het opzetten van je linkbuilden strategie. Voor veel zelfstandige ondernemers is dit het punt waarop ze vaak struikelen. Ze vinden het lastig om te bepalen wat ze precies moeten gaan doen en hoe ze hun beoogde doelen moeten opstellen en dan ook nog behalen. Dit is ook een van de meest lastige onderdelen van het linkbuilden en daarom helpen ze je bij 1gooddesigner graag verder. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je complete strategie aan hen over te laten, maar je kunt ook je strategie door hen laten bepalen en er vervolgens zelf mee aan de slag gaan. Dit is ook weer afhankelijk van de doelen die je graag wilt behalen. Wil je met linkbuilden meer klanten binnen halen dan is het verstandig om een persoonlijkere strategie op te stellen. Je zult dan met name gebruik maken van het schrijven van artikelen voor andere websites waar jouw (potentiële) klanten ook komen. Dit kost natuurlijk meer tijd en moeite dan het gemakkelijk kopen van links, maar je kunt wel veel gerichter aan de slag. Dit levert je dus ook weer veel voordelen op. Een specifiekere strategie levert je de bezoekers op die je wilt, in plaats van alleen maar een hogere plaats in Google. Je zult uiteraard al snel merken dat je meer klanten op je website krijgt. Ze zullen misschien niet allemaal een product of dienst bij je afnemen, maar je hebt grote kans dat je ook snel meer (potentiële) klanten hebt en dan is het aan jou natuurlijk de taak om dit weer goed op te pakken.

Linkbuilden voor meer bezoekers en klanten

Het oppakken van een nieuwe tool is voor veel ondernemers in het begin soms lastig. Je moet de techniek onder de knie krijgen en er ook nog voor zorgen dat de linkbuilden strategie juist wordt uitgevoerd. Veel ondernemers zullen het erg prettig vinden om hier wat hulp bij te krijgen en dat is precies wat 1gooddesigner kan bieden. Wil je eerst weten hoe zij precies te werk gaan met linkbuilden? Kijk dan eens op 1gooddesigner.nl. Hier vind je uitgebreide informatie over wat zij allemaal voor je kunnen doen en hoe het linkbuilden werkt. Heb je na het lezen van alle informatie nog vragen? Bijvoorbeeld wat zij op het gebied van linkbuilden voor je kunnen betekenen? Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met het bedrijf. Linkbuilden wordt door ieder bedrijf anders aangepakt en het kan dus verstandig zijn om al van tevoren te weten waar je precies aan toe zult zijn.


Comments are closed.