Webwinkels en Webshops

Koolmonoxidemelder

dinsdag, 4-12-2018  

Ondanks alle aandacht die er al aan besteed is, hebben nog lang niet alle mensen een koolmonoxidemelder in huis. Heb je dit niet, dan kan dit gevaarlijke situaties opleveren! Koolmonoxide is namelijk geurloos, waardoor je het niet opmerkt als er een lek is. Overdag zul je misschien nog op tijd door hebben dat er iets niet klopt, omdat je je duizelig en raar gaat voelen. Maar lang niet iedereen merkt dit snel genoeg op en dan kan bewusteloosheid zomaar optreden. ‘s Nachts is dit natuurlijk extra gevaarlijk, in je slaap merk je dit helemaal niet. Zonder een koolmonoxidemelder kan het dan ook gruwelijk mis gaan en ieder jaar zijn er wel weer een paar sterfgevallen te betreuren als gevolg van dit gas. Dat is zo onnodig, want als je een melder hebt hangen, word je op tijd gewaarschuwd en kun je zorgen dat je buiten komt en weer frisse lucht kunt inademen, voordat er ongelukken gebeuren! Het is dus echt geen overdreven waakzaamheid om voor een dergelijk product te kiezen en je kunt ook beter één koolmonoxidemelder te veel in huis hebben dan één te weinig!

Koolmonoxidemelder en rookmelder

Soms denken mensen dat een koolmonoxidemelder hetzelfde is als een rookmelder, maar dat is dus niet het geval. Een rookmelder waarschuwt jou op het moment dat zich rook ontwikkelt in jouw woning en in de meeste gevallen zal dit zijn omdat er dan brand in huis is. Het is dan ook erg fijn als je daarvoor gewaarschuwd wordt! Maar een rookmelder waarschuwt niet voor koolmonoxide en andersom ook niet! Er zijn tegenwoordig wel modellen op de markt die twee in één pretenderen te zijn, maar het is absoluut niet verstandig om daarvoor te kiezen. Als we uitleggen hoe je een rook- en een koolmonoxidemelder moet bevestigen, dan zal je duidelijk worden waarom. Met rook is het zo dat dit omhoog trekt, het zal altijd eerst zijn weg omhoog zoeken en het bereikt dan ook zo ongeveer als eerste het plafond. Het is dan ook niet vreemd dat altijd aangeraden wordt om een rookmelder aan het plafond op te hangen. Bij koolmonoxide ligt dit echter anders, dit trekt juist niet omhoog! De aangeraden hoogte om het apparaatje op te hangen, is hierbij ongeveer 1.40 meter hoog. Je ziet, dat zijn twee heel veel verschillende hoogtes en het is dan ook echt niet verstandig om voor een combinatie te kiezen. Kies liever altijd voor een aparte koolmonoxidemelder, zodat je zeker weet dat je op tijd gewaarschuwd wordt!

De beste keus

Als jij een koolmonoxidemelder aan gaat schaffen en op gaat hangen, dan wil je er natuurlijk absoluut zeker van kunnen zijn dat deze zijn werk goed doet. In het verleden bleken er nog wel eens ondeugdelijke apparaatjes op de markt gebracht te worden, maar tegenwoordig is dit eigenlijk niet meer het geval. Wil jij er zeker van zijn dat jij een deugdelijk model koopt, dan doe je er goed aan om naar Allesveilig te gaan. Zij verkopen alleen maar exemplaren die aan de Europese eisen voldoen en naar de Europese norm gecertificeerd zijn. Als je bij hen op zoek gaat naar een koolmonoxidemelder, dan vind je exemplaren van merken als:

  • First Alert
  • FireAngel
  • Kidde
  • Ei Electronics

Je kunt er echt op vertrouwen dat deze van een uitstekende kwaliteit zijn en jou daadwerkelijk waarschuwen op het moment van een lek. Waar ze wel in verschillen, is de levensduur die ze garanderen. Hierover kun je meer lezen op allesveilig.nl. Ook vind je daar tips voor het schoonmaken van je koolmonoxidemelder, zodat de sensor goed zijn werk kan blijven doen!


Comments are closed.