ICT en Techniek

Innovatie subsidie MKB

donderdag, 6-11-2014  

Bent u ondernemer van een midden of klein bedrijf? Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor een subsidie. Wanneer u onderzoek doet naar innovatie of ontwikkelingswerkzaamheden hiervoor uitvoert dan kunt u in aanmerking komen voor innovatie subsidie MKB. Van Daalen & Partners Staan graag voor u klaar om u hierbij te helpen, u te adviseren of zelfs de aanvraag voor u in te dienen. Een subsidie aanvraag kan zeer complex zijn. Om uw kansen op goedkeuring voor de innovatie subsidie MBK te vergroten zijn er speciale bureaus die zich specialiseren in het aanvragen van subsidies. Van Daalen & Partners is een bureau dat zich gespecialiseerd heeft in advies en innovatie subsidie MKB aanvragen. Dus denkt u er ook recht op te hebben en wilt u een innovatie subsidie MKB aanvragen? Leest u dan gerust verder.

Wat is een innovatie subsidie MKB?

Een subsidie is een financiële prikkel die projecten en bedrijven positief stimuleert. De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk subsidie is een fiscale regeling die innovatie, onderzoek en ontwikkelingswerk stimuleert. De innovatie subsidie MKB berust op de verlaging van loonkosten voor innovatie, onderzoek en ontwikkeling van o.a. producten, machines of diensten. Daarnaast zijn er aanvullende fiscale regelingen indien uw over een innovatie subsidie MKB beschikt. Dit maakt het extra aantrekkelijk voor het MKB om deze innovatie subsidie MKB regeling aan te vragen. De innovatie subsidie MKB is in het leven geroepen het MKB te stimuleren en motiveren om te innoveren, onderzoek te doen en ontwikkelingswerk uit te voeren. De innovatie subsidie MKB is een fiscale regeling die zorgt voor verlaging van de loonkosten voor innovatiewerk, onderzoekswerk en ontwikkelingswerk. De subsidie kan een voordeel geven tot 50% van de bruto loonkosten. Voor bedrijven die langer dan 5 jaar bestaan bedraagt de subsidie 35% over de eerste €250.000,- aan kosten die onder deze subsidie vallen. Daarna bedraagt de regeling 14% over de overige kosten. Voor bedrijven die 5 jaar geleden of eerder zijn ontstaan, is er een speciale starters regeling. Deze bedraagt zelfs 50% van de eerste €250.000,-. Voor een ondernemer die loonbelastingplichtig is gelden andere subsidie regels, hier wordt onderscheid gemaakt in.

  • Loonkosten subsidie geldt voor medewerkers die u in dienst heeft waarvoor u loonbelastingplichtig bent. De werkzaamheden moeten bestaan uit innovatieve-, onderzoeks- of ontwikkelingswerkzaamheden.
  • Extra zelfstandigen aftrek. Indien u zelf als ondernemer de onderzoeks-, innovatie- of ontwikkelingswerkzaamheden uitvoert kunt u de zelfstandigen aftrek ophogen tot maximaal €18.467,- voor starters en €12.310,- voor gevestigde ondernemers. Een vereiste voor deze regeling is dat u aantoonbaar minimaal 500 uur besteed heeft aan de vereiste onderzoekende werkzaamheden.

Tevens zijn er extra fiscale voordelen voor u indien u besluit tot het aanvragen van een innovatie subsidie MKB. Zo zijn er de innovatiebox en sinds 2012 ook de RDA-regeling. Indien u een beschikking heeft ontvangen voor een van uw innovatie subsidie MKB aanvragen, dan kunt u rekenen op extra voordeel van de belastingdienst.

  • Innovatiebox; Dit is een fiscale regeling waarbij winst voortvloeiend uit werkzaamheden die binnen de innovatie subsidie MKB regels vallen, fiscaal voordeel krijgen en verlaagd kunnen worden naar 5%. Hier gelden echter enkele voorwaarden.
  • RDA-regeling; Dit is een fiscale regeling waarbij maximaal 60% van de overige kosten, buiten de loonkosten waar u subsidie voor heeft verkregen, kan worden afgetrokken van de totale winst.

Uw bedrijf voert innoverende, onderzoekende of ontwikkelingswerkzaamheden uit of een project heeft die dat gaat doen, dan kunt u een innovatie subsidie MKB aanvragen. Indien u een aanvraag wil doen voor de innovatie subsidie MKB kunt u deze op twee manieren aanvragen:

  • zelfstandig
  • via subsidie adviseur of advies bureau

Om uw kansen te vergroten op goedkeuring van uw subsidie aanvraag, kan het verstandig zijn om met een subsidie adviseur te werk te gaan. Deze heeft de benodigde kennis en inzichten om uw aanvraag te toetsen op haalbaarheid en aansluiting met betrekking tot de voorwaarden die gesteld worden voor de regeling.

Waarom Van Daalen & Partners?

Van Daalen & Partners zijn specialisten in subsidie aanvragen en adviezen. Door onze ruime ervaring en samenwerking met de juiste partners is uw aanvraag altijd in goede handen. Zo weet u zeker dat u de kans vergoot op een succesvolle beschikking. U wilt via van Daalen & Partners een innovatie subsidie MKB aanvragen, wij bieden u mogelijkheden tot verschillende diensten.

  • Subsidie check; wij screenen uw subsidie of deze in aanmerking komt voor een innovatie subsidie MKB of eventueel een andere mogelijke subsidie.
  • Advies bij uw eigen subsidie aanvragen.
  • Het verzorgen van uw subsidie aanvragen.
  • Het verzorgen van gerelateerde administratie na goedkeuring van uw innovatie subsidie MKB beschikking.

Uw aanvraag indienen via een subsidie adviseur van Van Daalen & Partners vergroot uw kans op een beschikking. Dus mocht uw bedrijf raakvlakken hebben met innovatie, ontwikkeling, onderzoek? Of bent u bezig met het opstarten van een project met dezelfde raakvlakken? Dan is de kans groot dat u in aanmerking komt voor een innovatie subsidie MKB. Heeft u meerdere projecten met deze raakvlakken, dan kunt u meerdere subsidie aanvragen doen. Indien u een innovatie subsidie MKB wilt aanvragen, doe dan gerust eerst een subsidie check. Uw aanvraag wordt dan gecontroleerd op verschillende subsidiemogelijkheden. Zo krijgt u snel en duidelijk een indicatie van uw mogelijkheden van uw aanvraag. Want buiten de innovatie subsidie MKB zijn er nog 1300 andere soorten subsidie waar u misschien ook wel recht op heeft of aan kunt vragen. Van Daalen & Partners helpen u graag aan de juiste subsidie!


Comments are closed.