ICT en Techniek

Het nieuwe werken: Een online werkplek

woensdag, 25-3-2015  

Een online werkplek is helemaal van deze tijd. Een online werkplek wordt ook wel een cloud werkplek genoemd. We leven in een land waarin het steeds drukker wordt. Steeds meer mensen bevolken ons kleine landje. De werkdruk neemt ook steeds meer toe. ’s Ochtends moet u vroeg uw bed uit om naar uw werk te gaan. Zeg nu zelf, die wekker lijkt wel steeds vroeger te gaan. Zeker in de wintermaanden is het lastig opstaan. U gaat in het donker weg en u komt in het donker terug. Daglicht ziet u door de ramen van uw kantoor of in de pauzes. Of u nou met het openbaar vervoer gaat of met eigen vervoer, u bent vaak afhankelijk van het weer. En als het weer mee zit, dan is er wel ergens een ongeluk gebeurd. Precies net op het punt waar u eigenlijk langs moet, om op uw werk te kunnen komen. Zo komt het nogal eens voor dat u vertraging op loopt en gestrest op kantoor verschijnt. Snel start u uw computer op en bekijkt uw e-mail. Doordat u achter loopt, begint u de dag op een vervelende manier. Het lijkt alsof u altijd alleen maar aan het werk bent. De weekenden zijn er om even bij te tanken, om vervolgens weer hard aan het werk te moeten. ‘Kon ik maar thuis werken’, is uw gedachte. Uw kinderen, die toch al zo snel opgroeien, ziet u vaker. Uw partner kunt u meer tijd mee door brengen, en u kunt werken vanuit uw eigen vertrouwde huis. Natuurlijk moet u ’s ochtends wel op tijd op staan om aan het werk te gaan, maar doordat de reistijd weg valt kunt u rustiger opstarten. Uw eigen werktijden invullen lijkt u ideaal. Zo kunt u ervoor kiezen om ’s ochtends even de kinderen naar school te brengen, terwijl u bijvoorbeeld op de zaterdag nog even een paar uurtjes achter de computer kruipt. Ook voor uw werkgever biedt deze manier van werken vele voordelen. Het thuis werken is tegenwoordig heel goed mogelijk door het creëren van een online werkplek.

Met een online werkplek kunt u altijd en overal werken

Wat is dat nou eigenlijk precies, een online werkplek? Wist u dat werknemers meer tevreden zijn over hun baan dankzij een online werkplek? Door deze manier van werken zijn werknemers ook meer bereid om vaker over te werken. Iets wat een directeur als muziek in de oren zal klinken. Met een online werkplek heeft u altijd toegang tot bedrijfsdocumenten, door middel van uw eigen PC, laptop, tablet of zelfs uw smartphone. U werkt in de cloud. U kunt te allen tijde bij de bedrijfsgegevens komen, mits u over internet beschikt. Tegenwoordig beschikken veel openbare gelegenheden over Wi-Fi, maar ook het werken bij de klant op locatie is mogelijk.

In het kort de voordelen van een online werkplek:

 • Meer tevreden werknemers
 • Verhoging van de productiviteit
 • Beter voor het milieu
 • Flexibiliteit
 • Minder kantoorkosten
 • Tijdswinst
 • Lager ziekteverzuim
 • Minder reistijd

Investeringen in eigen servers, software en licenties zijn niet meer nodig. U start eenvoudig en veilig met uw eigen computer. Met uw collega’s werkt u in een gedeelde online omgeving.

Natuurlijk vraagt u zich direct af of een online werkplek wel zo veilig is. Een online werkplek klinkt wel bijna ideaal, maar als het niet veilig is dan heeft het geen zin om een online werkplek te creëren. Wij van Spiritcloud.nl vinden de veiligheid van uw bestanden ook erg belangrijk. Een veilige werkomgeving, dat is onmisbaar en vanzelfsprekend. Het is goed om te weten dat wij uw gegevens opslaan in zwaar beveiligde datacenters. Spiritcloud.nl zorgt hierbij voor:

 • Het beheer
 • Updates
 • Onderhoud

Spiritcloud.nl is dé Cloud werkplek voor het MKB, en dus ook voor het creëren van een online werkplek. Wat ons uniek maakt is dat u uw eigen bedrijfssoftware mee kunt nemen. Met bedrijfssoftware in de cloud, kunt u met uw collega’s samen werken zonder direct bij elkaar in de buurt te moeten zijn. De voordelen van het hebben van bedrijfssoftware in een online werkplek:

 • Altijd beschikbaarheid van bedrijfsgegevens
 • Geen eigen ICT-beheer nodig
 • Altijd een back-up beschikbaar
 • Alles digitaal
 • Veilig en betrouwbaar werken

Onze gratis helpdesk staat tot uw beschikking

De meest geavanceerde technieken gebruiken wij om u zo goed mogelijk te ondersteunen. Ook houden wij nieuwe ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Een online werkplek bieden op maat aan. Zo is uw online werkplek perfect geschikt voor uw eigen omgeving. Het is een zekerheid dat een online werkplek u een forse besparing oplevert. Niet alleen qua tijd, maar ook qua geld. Op onze website kun je lezen wat wij nog meer voor u kunnen betekenen. U leest er over wie wij zijn, waar wij voor staan en uit welke pakketten u kunt kiezen. Wilt u weten hoeveel u precies kunt besparen? Wellicht is het wijsheid voor u om dan onze demo aan te vragen. Dit is vrijblijvend en gratis. Deze demo is 30 dagen geldig. Op onze site staat de meest gestelde vragen. U vind hier vragen als: ‘Kan ik mijn multifunctionele printer koppelen?’ en ‘Kan ik ook hardware regelen bij Spiritcloud.nl?’ Zit uw vraag hier niet bij, neemt u dan gerust eens contact met ons op. Onze helpdesk is gratis en staat van 08:00 uur – 17:00 uur tot uw beschikking.


Comments are closed.