Webwinkels en Webshops

Gashendel boot zelf vervangen?

vrijdag, 31-5-2019  

Gashendel boot zelf vervangen?Mijn man en ik wonen aan de Loosdrechtse plassen en hebben een aantal bootjes in de verhuur. Die bootjes moeten natuurlijk goed onderhouden worden. Elke winter kijkt mijn man ze goed na en eens in de zoveel tijd gaan ze helemaal het water uit voor groot onderhoud. We hebben er een oud sloepje bij zitten waarvan de onderzijde af en toe opnieuw geschilderd moet worden, en soms moet de bekleding van een van de andere boten vervangen worden. Gedurende het seizoen gaat er ook wel eens wat kapot, bijvoorbeeld aan de buitenboordmotor van een van de bootjes. Als dat het geval is repareert mijn man de defecten meestal zelf. Hij bestelt dan gewoon online de onderdelen die hij nodig heeft. Onlangs was de gashendel van een boot kapot. Toen heeft hij een nieuwe besteld via Buitenboordmotoronderdelen.nl. Hartstikke handig dat er tegenwoordig gespecialiseerde webshops zijn die dit soort onderdelen snel en voordelig kunnen leveren. Eerder moesten we hiervoor altijd naar een nabijgelegen speciaalzaak. Ook dat is prima, maar als er in het weekend iets kapot gaat kunnen we meteen een bestelling plaatsen en vaak de dag erop al aan de reparatie beginnen. Als u ook een gashendel van uw boot zelf wilt vervangen, kunt u ook online heel eenvoudig uw onderdelen bestellen. Soms is dat nog voordeliger dan in een speciaalzaak. Door de snelle levertijd kunnen we bijna altijd al onze boten verhuren als het druk is. Het kost ons immers nog meer geld als een kapotte boot niet mee kan met enthousiaste gasten. 

Keuzes in gashendel voor boot 

De webshop biedt allerlei onderdelen aan van verschillende merken, waaronder:

  • Yamaha
  • Mercury
  • Honda
  • Johnson
  • Suzuki

Het is mogelijk meer onderdelen te kopen dan alleen een gashendel voor een boot. Er zijn ook schroefpropellers, dodemanskoorden en staartstukken te koop. Eigenlijk alles wat er op technisch vlak nodig is een bootje te laten varen, kun je hier online vinden. Ook onderdelen voor jetski’s en waterscooters zijn hier verkrijgbaar. Voor ons is het ideaal dat we hier terecht kunnen, want elk seizoen moeten we wel iets vervangen. Dat hoort bij het verhuren van materieel voor op het water. Het scheelt dat we dan gewoon goedkoop onderdelen kunnen bestellen, zoals die gashendel voor de boot. Het is wel handig te bekijken welk soort merk de gashendel van de boot heeft voor u een nieuwe bestelt. Niet alle merken zijn compatibel met elkaar. Als je het niet zeker weet kun je natuurlijk ook even navraag doen bij de webwinkel, of de fabrikant van de buitenboordmotor. Dan kun je altijd zelf nog het onderdeel vervangen. Zelf dat soort dingen regelen is vaak het goedkoopst, dus dat proberen wij ook altijd te doen. 

Ook ideaal voor op de werf

Ik kan me voorstellen dat het bestellen van kwalitatief hoogwaardige onderdelen via het internet ook een uitkomst is voor mensen die boten en schepen herstellen. Ook zij hebben natuurlijk regelmatig een gashendel voor een boot nodig. Ik zou dan zeker weten gebruik maken van deze service, vooral omdat het mogelijk is zo snel je bestelling te krijgen. Spoedklussen zijn dan ook geen probleem!


Comments are closed.