Nieuws

Een nieuwe gaffel koopt u bij T-Technics BV

woensdag, 25-3-2015  

Een gaffel is een onderdeel dat in gasveren gebruikt wordt, op een plaats waar een hoge druk op de sluitonderdelen ligt. Een gaffel kunt u vinden in diverse gasveren. Deze gasveren zijn weer te vinden in bijvoorbeeld:

 • De achterklep van een auto
 • De opbergplek voor bagage in een bus. Dit is meestal aan de zijkant en/of achterkant van de bus te vinden.
 • Een in hoogte verstelbare tafel
 • De zijklep van een camper, waarin spullen op te bergen zijn
 • Het voor- en achterraam van een tractor
 • Een deur van een opslag/loods

Zoals u kunt lezen in een gaffel dus niet in alleen te verkrijgen voor een bepaalde productgroep. Een gaffel is eigenlijk niet weg te denken uit objecten, die te maken hebben met een hoge stoot- of trekkracht. Een gaffel kan wel eens kapot gaan. Dit is geen ramp, hoogstens erg vervelend. Mocht u een gaffel nodig hebben, voor diverse doeleinden, dan kunt u terecht bij T-Technics BV. Bij deze firma kunt u niet alleen een gaffel kopen, u hebt ook nog eens keus uit diverse soorten. Onze collectie m.b.t de gaffel, bestaat uit:

 • Stelgaffels M4 t/m M20 en stalen bevestigingsogen M6

Deze zijn geschikt voor verschillende soorten van statische belasting.

Ze zijn staal verzinkt en ook verkrijgbaar met linkse schroefdraden.

 • RVS gaffels M4 t/m M14

Deze wordt veel gebruikt als bevestiging voor RVS gasveeronderdelen

 • Kunststof gaffels en stangkoppen M6 t/m M14

De gaffel wordt standaard geleverd met clip of pen. Wat zijn de eigenschappen eigenlijk van de kunststof gaffel? Een kunststof gaffel wordt vooral veel gebruikt in motorvoertuigen. Dit komt doordat dit type gaffel het goed doet met temperaturen tussen de -40 en +80 graden Celsius. In motorvoertuigen kan de temperatuur namelijk makkelijk oplopen tot deze extreem lage en hoge waarden. Deze gaffel is geschikt voor radiale en axiale bewegingen. De kunststof gaffel is bijzonder geschikt als bevestigingsmethode, voor bijvoorbeeld RVS gasdruk en gastrekveren. Een kunststof gaffel en de stangkop hebben de volgende eigenschappen:

 • onderhoudsvrij
 • aantasting door stof of vuil is niet mogelijk
 • vrij van corrosie
 • bestand tegen de meeste oliën, vetten en chemicaliën

Als laatste over de kunststof gaffel: Deze is ook te verkrijgen met linkse draad.

T-Technics BV uit Haaksbergen/Hengelo, biedt niet alleen gaffels aan. Hun collectie is heel divers. Ze zijn producent van gasveren en klein hydrauliek- en pneumatiekcilinders. Deze zijn bijvoorbeeld te vinden voor in hydraulische hoogte verstel units. Te denken valt hierbij aan bureaus, werkplekken, vitrines, et cetera. Dit alles in diverse uitvoeringen, zowel hand als elektrisch bediend en op maat gemaakt volgens klantenwens.

Niet alleen voor een gaffel kunt u bij deze firma terecht

Een gasveer bestaat uit een cilinder en een zuigerstang, met zuiger. Deze zuiger is gevuld met stikstof. Deze is gevuld onder hoge druk. In de zuiger is een doorstroomkanaal ingebouwd. Dit zorgt er voor dat de ingaande en uitgaande slag gedempt worden. Dit gebeurt met een kleine hoeveelheid olie. De kracht van dit product wordt bepaald door de afvuldruk en de oppervlakte van de zuigerstang. Deze gasveren worden geproduceerd met een slag van enkele mm’s tot en met enkele meters. De uitschuifkracht is 25 tot en met 17.5000 Newton. Speciale gasveren met een zeer korte levertijd leveren, dat is onder andere de kracht van T-Technics BV. Bent u benieuwd naar hoe u deze gasveren moet gebruiken? U leest er alles over in de gebruiksaanwijzing. Deze is simpel te downloaden vanaf de website. U leest er ook alles over het voorraadbeheer. Zo weet u direct waar u aan toe bent, wanneer u bestelt bij T-Technics BV. Wist u bijvoorbeeld dat deze firma een nieuwe gasveer in hun assortiment heeft? Deze heet de ‘Control spring’. De ‘Control spring’ is speciaal ontwikkeld voor de gevallen waarvan het erg moeilijk is om vooraf de druk te bepalen. Deze gasveer is ontwikkeld om gecontroleerd druk te kunnen aflaten. De uitschuifkracht berekenen is namelijk niet altijd mogelijk. Dit nieuwe product is een doorontwikkeling van de kracht-aflaatbare gasveer. We zullen u even in het kort vertellen hoe dit mechanisme precies werkt: Met een inbussleutel draait u een ventielpen rechtsom. Hierbij ontsnapt er bij elke omwenteling een vaste hoeveelheid stikstof. Het plotseling te veel druk aflaten van de gasveer wordt hiermee voorkomen.

Wilt u meer weten over dit nieuwe product? T-Technics BV helpt u graag!

Voor ieder probleem bestaat een oplossing te vinden

T-Technics BV is thuis in alles wat met gasveren te maken heeft. De jarenlange ervaring van de medewerkers draagt hier aan bij. Wat dit bedrijf nog meer uniek maakt is dat ze in geheel de Benelux, de enigen zijn die de Airax gasveren mogen vertegenwoordigen. Airax behoort tot de grootste gasveerproducenten van Europa. Het is zelfs hofleverancier van bekende automerken, zoals Citroën, Peugeot en Renault. Zoals al eerder vermeldt heeft deze firma een groot assortiment. Bijna alles is uit voorraad leverbaar of met zeer korte levertijden. Daarnaast kan er maatwerk geleverd worden, volgens de wens van de klant. Binnen deze firma is er, behalve de producten die ze leveren, ook veel kennis voorradig. Voor ieder probleem weten ze wel een oplossing te vinden. Hebt u zo’n probleem? Of wilt u meer weten over de producten? Neemt u dan vooral eens contact op via telefoon, fax of e-mail. De medewerkers staan u graag te woord.


Comments are closed.