Webwinkels en Webshops

Dennenschors op een bedrijvenpark

vrijdag, 14-12-2018  

Dennenschors op een bedrijvenparkRondom bedrijfspanden is het vaak lastig om gedegen onderhoud aan tuinen te laten uitvoeren. Er is vaak niet voldoende mankracht aanwezig en het inhuren van tuinmannen brengt een kostenplaatje met zich mee waar veel bedrijven niet op zitten te wachten. Als overkoepelende organisatie voor het beheer van diverse bedrijfspanden adviseren wij om gebruik te maken van dennenschors voor de aanleg van paden en om rondom planten een praktische laag aan te brengen die het onderhoud van de tuin rondom een bedrijfspand vergemakkelijken. Dennenschors is een natuurlijk product dat bijdraagt aan een schone en leefbare omgeving. Het brengt het industriële gevoel dat veel bedrijfspanden uitstralen naar beneden, omdat het een pand omringt met een zacht karakter dat bescherming biedt aan planten en gebruiksgemak aan de gebruikers van het bedrijfspand. We belichten de voordelen van het gebruik van dennenschors in deze gebieden.

Dennenschors in en rondom plantsoenen

Dennenschors is multifunctioneel. Het is te gebruiken voor:

  • Paden
  • Plantsoenen
  • Borders
  • Bedrijfstuinen

Veel moderne bedrijvenparken hebben de groenvoorziening zo geregeld dat de huurder of eigenaar van een bedrijfspand verantwoordelijk is voor het onderhoud van het gebied om het pand. Door gebruik te maken van dennenschors kan dit onderhoud verminderd worden. Het schors wordt namelijk gestort op een anti-worteldoek die als onderlaag dient en onkruid en plantenwortels geen kans geven. Door daarboven op een mooie laag dennenschors aan te brengen, wordt een praktische en onderhoudsvrije ondergrond geboden, waarbij planten kunnen welvaren en er nagenoeg geen onderhoud nodig is aan de omliggende grond. Deze eigenschappen van het schors maken dat dennenschors ook zeer goed werkt voor gebruik op paden. Juist door de natuurlijke kwaliteiten van dit product wordt het industriële gevoel verminderd. Door minder asfalt en steen te gebruiken vermindert daarnaast ook de warmte in de zomer. Het schors absorbeert de warmte en geeft het niet meer af, daar waar steen de warmte terugkaatst en bedrijvenparken daardoor vaak erg broeierig kunnen overkomen. Het schors draagt daarmee bij in het creëren van een prettigere werkomgeving, wat ook voor de werknemers die in de panden werken prettig zal worden ervaren. Neem bijvoorbeeld de lunchwandeling waar vele mensen aan deelnemen. Na een lunch gaat men vaak even een rondje lopen. Dit kan natuurlijk over de stoep, maar meer en meer bedrijven creëren met een gemeenschappelijke tuin een omgeving waarbij net wat meer geaard kan worden. De natuurlijk verende ondergrond die met dennenschors wordt gecreëerd geeft een geheel nieuwe loopervaring tijdens een werkdag. Het bootst als het ware de ondergrond in een bos na en ontlast daarmee de ledematen die de gehele dag te maken hebben met een harde, niet dempende ondergrond. Het toepassen van boomschors zoals dennenschors heeft daarmee een totaal onverwacht voordeel op het welzijn van werknemers.

Als ondergrond voor de bedrijfstuin

Veel bedrijven hebben tegenwoordig een mogelijkheid voor medewerkers om ook buiten te zitten. Steeds vaker worden er picknicktafels buiten gesignaleerd waar medewerkers aan kunnen lunchen of overleggen. Met schors als ondergrond biedt dit een natuurlijker gevoel, waardoor een meer rustgevende sfeer wordt gecreëerd. Ook hier is het voordeel van de hittevermindering een positieve bijdrage aan een prettige lunch of productief overleg. Het dennenschors is zeer eenvoudig verkrijgbaar via www.boomschors.nl. Op deze website van Boomschors.nl zijn verschillende soorten schors te vinden, die op diverse manieren toepasbaar zijn rondom bedrijfspanden. Het schors is duurzaam en gaat lang mee. Het vergt weinig onderhoud en daardoor is de investering van schors ten opzichte van de inzet van een tuinman te verwaarlozen. Ontdek wat schors voor u en uw bedrijfspand kan betekenen op de website van Boomschors.nl of neem contact op voor meer informatie.


Comments are closed.