ICT en Techniek

Dashcam: beelden als bewijsmateriaal na ongeluk

vrijdag, 24-10-2014  

De dashcam is de laatste jaren in zwang. Dat is geen wonder, want het gebruik van deze camera levert een hele reeks aan voordelen op waar zelfs verzekeringsmaatschappijen lucht van hebben gekregen. Zij beginnen de dashcam massaal in hun pakketten op te nemen. De camera wordt bevestigd aan de voor- of achterruit van het voertuig. Dit kan gebeuren middels zuignappen maar hij kan ook op andere manieren worden bevestigd. De camera is zo ingesteld dat hij begint te draaien wanneer de bestuurder de auto start. Er begint dan een lampje te branden, waardoor de bestuurder weet dat de camera draait. Het blijkt zo te zijn dat mensen die gebruik maken van een camera in het voertuig, voorzichtiger rijden. De camera heeft het effect van een medepassagier die toekijkt hoe er gereden wordt. Noem het een soortement van sociale controle. Het feit dat mensen op deze manier op de aanwezigheid van een camera reageren, betekent dat mensen minder ongelukken zullen veroorzaken. Dit is tevens een reden dat verzekeringsmaatschappijen het apparaat in hun pakketten opnemen. De voordelen zijn zeer groot. Een ander voordeel van een dashcam is dat hij reageert op schokken. Wanneer een bestuurder dus toch verwikkeld raakt in een ongeluk, dan zullen de beelden van het ongeluk worden opgeslagen. De dashcam zit behoorlijk vernuftig in elkaar en kan worden aangeschaft in verschillende prijscategorieën. De reden dat steeds meer verkeringsmaatschappijen de camera opkopen is omdat de dashcam een aanzienlijke bijdrage levert aan de veiligheid op de weg. De voordelen van de dashcam op een rijtje:

  • hoogwaardige materiaal
  • makkelijk te bevestigen
  • reageert op schokken
  • led lampje geeft aan dat hij draait
  • draagt bij aan veiligheid

Aanschaffen van de dashcam

De dashcam wordt, omdat hij zo in zwang is, door steeds meer fabrikanten geproduceerd. Dat betekent niet dat alle camera’s ook van hoogwaardig materiaal zijn. Daarom is het belangrijk om een camera aan te schaffen bij dashcams.eu. Wij bieden zes verschillende soorten camera’s die allemaal zijn opgebouwd uit hoogwaardig materiaal. Omdat er vaak nieuwe soorten camera’s op de markt komen, verandert ons aanbod ook regelmatig. Dat gebeurt omdat wij ons aanbod altijd up-to-date willen houden. Wij kiezen dus enkel de beste camera’s uit die onderdeel worden van ons assortiment. De camera’s worden uitgekozen door onze experts. In Amerika en Rusland zijn onze camera’s razend populair. Dat is mede te danken aan het model en de verschillende functionaliteiten van onze camera’s. De camera’s zijn ontzettend handzaam en makkelijk te plaatsen waardoor iedereen hem in gebruik kan nemen. Wij zorgen ervoor dat we alle reacties van klanten meenemen in de ontwikkeling van onze producten. Dat houdt in dat we dus continue bezig zijn met het verbeteren van onze producten. Dat is waar wij voor gaan en dat is waar wij voor staan. Kwaliteit. Op onze producten zit een niet goed geld terug garantie. Daarbij heeft u twee jaar garantie wanneer u ons product aanschaft. Wij streven ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn als u vragen heeft over de dashcam. Daarom zijn wij tevens telefonisch bereikbaar. Bekijk onze gegevens op onze website. Op onze website zijn tevens alle camera’s te zien. Klik op een camera en bekijk de functionaliteiten. Al onze producten zijn uitgebreid getest door onze experts. Dat is ook de reden dat wij u een niet goed geld terug garantie kunnen bieden.

Rijden met een dashcam

Rijden met een dashcam zou iedereen moeten doen, daarover zijn steeds meer mensen het eens. Duizenden klanten ging u voor en kochten een camera voor in de auto. Het vastleggen van een rit en het bezitten van camerabeelden, heeft vele voordelen zoals een toenemende mate van veiligheid, een controlerende functie en het beeld als geldig bewijsmateriaal. De voordelen zijn dusdanig groot dat de camera in veel landen wordt gebruikt door steeds meer mensen. Een van onze klanten was bereid haar ervaring met de dashcam met ons te delen. De tevreden klant is lerares en rijdt iedere dag met haar auto heen en weer naar Dordrecht. Ze brengt tamelijk veel tijd in de auto door en heeft veel ervaring met weggebruikers die asociaal gedrag vertonen. “Ik ben door de jaren heen toch best wel vaak in de situatie gekomen dat ik mijn rijgedrag moest aanpassen omdat een andere weggebruiker onverantwoordelijke capriolen uithaalde. Dat is ontzettend vervelend zeker wanneer je auto door dit gedrag schade oploopt. Vorig jaar werd ik aangereden. Het was niet mijn schuld maar de bestuurder van het voertuig dat in het ongeluk betrokken was, beweerde het tegenover gestelde. Dat is vervelend en je hebt geen poot om op te staan. Een vriend vroeg aan me of ik misschien een dashcam wilde installeren om dergelijke zaken in de toekomst te voorkomen. Ik moet bekennen dat ik nog nooit van een dergelijk apparaat had gehoord. De vriendin had zelf ook een dashcam geïnstalleerd en zij had erg veel plezier van het apparaat. Ze voelde zich veiliger op de weg en merkte tevens dat ze voorzichtiger ging rijden. Ik schafte de camera direct aan en dat was voor mij meteen ene enorme stap. Ik voelde me inderdaad veiliger met de camera omdat ik het idee had dat, mocht er iets gebeuren, ik niet voor verrassingen meer zou komen te staan. Het feit dat de beelden van de camera gelden als bewijsmateriaal in een ongeluk, vond ik een ontzettend prettig idee. Bovendien is het ook een sympathiek idee om een bijdrage te leveren aan een veiligere situatie.


Comments are closed.