ICT en Techniek

Cloud oplossingen

woensdag, 30-3-2016  

Alles wat digitaal gedaan kan worden, wordt tegenwoordig ook digitaal gedaan. Dit is logisch, het is immers vaak veel efficiënter. Maar er kleven ook nadelen aan, zoals het feit dat u er wel altijd zeker van moet kunnen zijn dat uw gegevens goed beschermd zijn, dat ze veilig zijn en dat ze niet verloren kunnen gaan. Door gebruik te maken van cloud oplossingen regelt u dit allemaal heel eenvoudig in een keer. Wat houdt cloud oplossingen nu precies in? Het betekent dat gegevens niet langer op uw eigen pc opgeslagen worden, maar in de cloud, oftewel op een externe geheugenopslag die bereikbaar is via een internetverbinding. De apparatuur hiervoor wordt beheerd door een extern bedrijf, zij zorgen voor de beveiliging, voor voldoende opslagcapaciteit, voor beheer en onderhoud. Gebruik maken van cloud oplossingen betekent dus dat u niet langer meer alles zelf binnen uw eigen bedrijf opslaat, maar dat dit dus extern geregeld wordt. Hiervoor zijn verschillende manieren. U kunt dit doen via gratis diensten, maar u kunt er ook voor kiezen om dit te laten verzorgen door een bedrijf dat gespecialiseerd is in cloud oplossingen. Zoekt u naar een oplossing voor particulier gebruik, dan kunt u in de meeste gevallen prima gebruik maken van gratis diensten hiervoor. Maar voor uw bedrijf zoekt u natuurlijk toch een optie waarvan u zeker weet dat het veilig en betrouwbaar is. Het gaat immers om uw bedrijfsgegevens. U wilt er uiteraard absoluut zeker van zijn dat deze in goede handen zijn, dat ze niet verloren kunnen gaan en dat u er op ieder moment bij kunt komen. Voor uw bedrijf kunt u dan ook het beste kiezen voor professionele cloud oplossingen, aangeboden door een echte specialist, zoals Cloud uit Twente.

Voordelen van cloud oplossingen

Waarom zou u nu eigenlijk gebruik gaan maken van cloud oplossingen in plaats van zelf gegevens opslaan op uw computer of op een extra harde schijf? Daar zijn verschillende redenen voor te noemen, namelijk:

  • u kunt besparen op uw ICT afdeling
  • het maakt flexwerken een stuk eenvoudiger
  • uw gegevens zijn altijd goed beveiligd

Al deze punten zijn voor veel bedrijven natuurlijk van groot belang. Als eerste de besparing die u kunt realiseren door gebruik te maken van cloud oplossingen. Kiest u ervoor om uw gegevens via een speciaal bedrijf in de cloud op te slaan, dan hoeft u niet langer zelf te beschikken over een ICT afdeling die zorgt voor het onderhoud en beheer van al uw gegevens. Ook de beveiliging geeft u op die manier uit handen, waardoor u flink kunt besparen op uw ICT kosten. Een ander groot pluspunt van cloud oplossingen is dat dit uw werknemers in staat stelt om te werken waar en wanneer zij maar willen. Doordat alles in de cloud opgeslagen is, kunnen zij immers vanaf iedere plek met een internetverbinding bij alle benodigde werkgegevens komen. Dit maakt het mogelijk dat mensen vanuit huis werken, of vanuit elke andere willekeurige plek. Hierdoor hoeft men niet iedere dag naar kantoor te komen, waardoor u daar weer minder werkplekken nodig hebt. Ook op die manier zorgen cloud oplossingen dus voor besparingen. En tot slot is het natuurlijk fijn om te weten dat al uw gegevens altijd optimaal beveiligd zijn. Dit is erg belangrijk, u wilt immers niet dat deze op straat komen te liggen of dat deze kwijt raken door bijvoorbeeld een virus. Kiest u voor cloud oplossingen van een professioneel bedrijf, dan geeft dit dus niet alleen veel gemak, het zorgt ook voor meer veiligheid en een betere bescherming van uw bedrijfsdata.

Cloud uit Twente

Lijkt het u ook een goed idee om voor uw bedrijf gebruik te gaan maken van cloud oplossingen, dan is Cloud uit Twente een uitstekende keus hiervoor. Dit bedrijf kan u volledig ontzorgen op dit gebied, zodat u zelf helemaal geen omkijken meer hebt naar veilige opslag van uw bedrijfsdata. Een groot voordeel van de cloud oplossingen van Cloud uit Twente is dat ze geschikt zijn voor zowel kleine als grote bedrijven. Het maakt dus niet uit hoe groot uw onderneming is, hoeveel data u wilt laten opslaan, zij kunnen u altijd passende oplossingen bieden. Hun cloud omgeving hebben zij helemaal zelf gebouwd, wat betekent dat zij er een volledige controle over hebben. Dat zij het zelf gebouwd hebben, betekent niet dat de kwaliteit minder zou zijn. In tegendeel, bij het maken van hun cloud oplossingen hebben zij op geen enkele manier concessies gedaan aan veiligheid en kwaliteit, zodat u er absoluut zeker van kunt zijn dat uw data bij hen in goede handen zijn. Een groot pluspunt van dit bedrijf is bovendien dat zij 24 uur per dag, zeven dagen in de week voor u klaar staan. Mensen werken immers al lang niet meer enkel op doordeweekse dagen van negen tot vijf. Door de flexibilisering kan er op ieder moment gewerkt worden en dat betekent dat u ook op ieder moment hulp wilt kunnen krijgen bij uw cloud oplossingen als er iets niet loopt zoals u verwacht had. Bij hen is dat geen enkel probleem, zij staan altijd voor u klaar. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die zij u kunnen bieden? U kunt bij hen terecht voor een basispakket, maar u kunt ook uw cloud oplossing op maat laten maken, zodat u zeker weet dat deze goed aansluit bij uw bedrijf. Hoe het ook zij, voor cloud oplossingen is Cloud uit Twente een uitstekende keus!


Comments are closed.