Nieuws

Business & personal coach

donderdag, 30-7-2015  

Soms heb je een periode in je leven dat het allemaal niet lekker loopt. Zakelijk loopt het allemaal niet zoals je zou willen en soms heeft dat ook effect op je privéleven. Natuurlijk kun je er dan voor kiezen om naar een psycholoog te gaan, maar een personal coach kan je op dit gebied ook heel goed helpen. Deze kan namelijk ook met je meedenken over je werkzame leven en we weten allemaal dat dit deel van ons leven ons sterk kan beïnvloeden. Soms zitten we niet echt op de juiste plek en een personal coach kan dan helpen om de juiste richting te vinden. Of we hebben teveel hooi op onze vork genomen en zitten tegen een burn-out aan. Natuurlijk zit niemand te wachten op stress, op overspannen raken of een burn-out krijgen. Het is dan ook zaak om dit te voorkomen en bij de eerste tekenen dat het de verkeerde kant op gaat een personal coach in de arm te nemen. Doe je dit, dan kun je voorkomen dat het van kwaad tot erger gaat en dat is natuurlijk wel zo prettig. Helemaal als je ondernemer bent, dan zit je natuurlijk niet te wachten op ziekte. Heb je last van vermoeidheid, dan is het daarom ook goed om na te gaan of dit een fysieke oorzaak heeft en dat je het meest gebaat bent bij een huisarts, of dat de oorzaak ergens anders ligt, op een vlak waar een personal coach je bij kan helpen. Vermoeidheid en een gevoel van onrust zijn immers vaak de eerste tekenen dat er ergens in je leven iets niet goed zit. Een personal coach kan je helpen uit te zoeken wat dit punt precies is en kan je helpen hier veranderingen in aan te brengen.

Laat een personal coach helpen

Zoals gezegd kan een personal coach je helpen met zowel privézaken als je zakelijke leven. Wat voor soort problemen kan een personal coach nu precies voor je helpen? Wanneer is het goed om een dergelijke specialist te bezoeken? Je bezoekt deze persoon bijvoorbeeld als:

  • je niet langer samen wilt werken met je zakenpartner, maar je weet niet hoe je dit nieuws moet brengen
  • je bedrijf niet hard genoeg groeit en je eigenlijk meer winst en omzet zou moeten maken
  • je knopen door moet hakken en je een sparringpartner nodig hebt om je dilemma’s aan voor te leggen
  • je iemand zoekt die niet alleen maar luistert, maar ook doorvraagt, je een spiegel voorhoudt en tegen je ingaat
  • je relatie in een sleur zit of je teveel ruzie hebt met je partner
  • je het enthousiasme in je werk bent kwijt geraakt en je leeg en verveeld voelt
  • je een laag energieniveau hebt en het je niet lukt om alles uit je leven te halen wat er in zit
  • je geen goede focus meer hebt, je jouw doel kwijt bent geraakt en je daardoor vermoeid en rusteloos voelt

Je merkt aan deze voorbeelden wel dat een personal coach niet te vergelijken is met een psycholoog of psychiater. Waar deze je vooral jouw verhaal laten doen en naar je luisteren, is een personal coach meer iemand die met je in discussie gaat als het nodig is, die tegengas geeft of je juist dat zetje geeft wat je nodig hebt. Het is iemand waar je niet alleen je persoonlijke, maar ook je zakelijke problemen en dilemma’s aan kwijt kunt en die met je meedenkt om oplossingen hiervoor te bereiken. Dit alles doet de personal coach om ervoor te zorgen dat jij weer met een doel door kunt gaan, dat je weer fris aan het werk kunt gaan en weer goed in je relatie zit.

Kies voor Eelco Smit

Ben je op zoek naar een personal coach, dan is het natuurlijk altijd moeilijk om zomaar iemand te kiezen. Het beste is natuurlijk als je van iemand een aanbeveling kunt krijgen, maar als je niemand anders kent die een dergelijke coach bezoekt, hoe vind je dan iemand? Aan te raden is dan om contact op te nemen met business en personal coach Eelco Smit. Hij heeft veel ervaring op dit gebied en heeft bovendien de benodigde certificaten. Zo weet je zeker dat je met iemand in zee gaat die zijn sporen op dit gebied verdiend heeft. Sommige mensen vinden het lastig om naar een personal coach te stappen omdat ze denken dat deze persoon zelf nooit met de problemen te maken heeft gehad waar zij tegenaan lopen. Dit is bij Eelco Smit niet het geval. Hij heeft namelijk zelf eerst jaren bij grote bedrijven gewerkt en is daarna ondernemer geweest. Hij weet daardoor erg goed tegen wat voor problemen je op zakelijk gebied aan kunt lopen. Doordat hij zelf echtgenoot en vader is, weet hij ook hoe lastig het kan zijn om een goede balans te bewaren tussen werk en privé. Alle ervaring die hij zowel zakelijk als privé heeft opgedaan, kan hij inzetten bij zijn werk als personal coach. Dat maakt dat hij andere adviezen kan geven dan mensen die zelf nooit in het bedrijfsleven gewerkt hebben of ondernemer zijn geweest. Hij weet als het ware hoe het is om in jouw schoenen te staan en kan je daardoor als geen ander confronteren met lastige dilemma’s waar je doorheen zult moeten om meer rust in je leven te bereiken. Zoek je een personal coach, dan is Eelco Smit een uitstekende keus.


Comments are closed.