ICT en Techniek

Alarmsysteem

dinsdag, 1-9-2015  

Niemand vindt het fijn als er bij hem of haar ingebroken wordt. Niet alleen kunt u hierdoor dierbare spullen kwijt raken, u raakt ook iets kwijt dat nog belangrijker is, namelijk uw gevoel van veiligheid. Wilt u zich veilig voelen in uw woning, kies dan voor een goed alarmsysteem. Hiermee zorgt u ervoor dat mensen die uw woning in proberen te komen, meteen schrikken van het alarm. Bovendien geeft het alarmsysteem meteen een melding, waardoor een beveiligingsbureau en politie inschakelt worden. Hierdoor wordt de pakkans natuurlijk enorm vergroot. Zo zorgt u er dus voor dat uw woning een stuk veiliger wordt en dat u niet bang hoeft te zijn dat mensen zomaar bij u in kunnen breken en de tijd hebben om al uw dierbare en kostbare bezittingen te ontvreemden. Natuurlijk is een alarmsysteem alleen nooit voldoende voor een goede beveiliging. Hier kunt u zelf natuurlijk ook heel veel aan doen, door ervoor te zorgen dat u het zo onaantrekkelijk mogelijk maakt om uw woning binnen te dringen. U dient er bijvoorbeeld voor te zorgen dat u altijd ramen en deuren goed gesloten houdt op het moment dat u zelf niet in een ruimte aanwezig bent. Ook is het verstandig om ervoor te zorgen dat er buiten uw woning geen attributen staan die het gemakkelijk maken om bijvoorbeeld een open staand raampje op de bovenverdieping te bereiken. Ladders moet u bijvoorbeeld nooit buiten laten staan, maar ook uw grijze container zou bijvoorbeeld geen mogelijkheid moeten bieden om bij u binnen te kunnen breken. Door dergelijke maatregelen te nemen en een alarmsysteem aan te schaffen en te installeren, maakt u het inbrekers zo moeilijk mogelijk om hun slag te slaan in uw woning. Alleen een alarmsysteem is dus onvoldoende, goede sloten, het goed sluiten van deuren en ramen en het opbergen van klimattributen zijn dus ook zeker noodzakelijk.

Welk alarmsysteem?

Als u op zoek gaat naar een alarmsysteem, dan zult u zien dat er tegenwoordig veel te kiezen valt op dit gebied. Alle systemen hebben natuurlijk weer zo hun eigen voordelen, maar een van de beste opties op dit gebied is toch wel het alarmsysteem van Jablotron. Wat maakt dit systeem nu zo ideaal? Het is zo ideaal omdat het heel veel verschillende mogelijkheden biedt wat betreft de beveiliging van uw woning. Door de vele opties kunt u het zo instellen en installeren dat het helemaal toegesneden is op uw woning en op uw eisen. Zo weet u zeker dat het zo functioneert als u graag zou willen. Daarnaast is het een groot pluspunt dat dit alarmsysteem heel eenvoudig te bedienen is. Het bedieningspaneel voor het in- en uitschakelen van de beveiliging en voor het verifiëren van degene die het huis binnen gaat werkt heel eenvoudig en is erg overzichtelijk. Hierdoor is het voor iedereen goed te bedienen, zowel voor jonge kinderen als voor senioren die niet opgegroeid zijn met allerlei technologieën. Bovendien bieden zij zowel bus-gevoede als draadloze bedieningspanelen, waardoor u dus kunt kiezen voor wat het best bij u past. Wordt het alarmsysteem ingeschakeld omdat iemand probeert uw huis binnen te komen, dan kunnen de detectors die voorzien zijn van een camera bovendien meteen foto’s maken van hetgeen wat er gebeurt. Deze foto’s kunnen bovendien meteen verzonden worden naar de centrale, zodat zij kunnen zien wat er aan de hand is. Mochten inbrekers toch wegkomen voordat politie of beveiliging arriveert, dan kunnen deze foto’s natuurlijk een grote hulp zijn bij het later inrekenen van de personen. Het kan dan als bewijs dienen en het maakt de pakkans natuurlijk een enorm stuk groter. Reden genoeg dus om juist voor dit alarmsysteem te kiezen.

Meer mogelijkheden met Jablotron

De hierboven genoemde punten zijn echter niet de enige voordelen die een alarmsysteem van Jablotron bieden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ook zo ingesteld worden dat ze ook in staat zijn om te reageren op brand, een gaslek of op waterdetectie. Hierdoor dient het dus niet alleen als beveiliging tegen inbraak, maar waarschuwt het u ook bij andere gevaren. Daarnaast kunnen er bepaalde detectoren gebruikt worden om andere gevaren op te sporen, bijvoorbeeld manipulatie van een bewaakt item of bewegingen in uw tuin. Een ander voordeel van een alarmsysteem van Jablotron is dat er opties in te stellen zijn dat het aantal valse meldingen zo klein mogelijk maken. U wilt natuurlijk niet dat het alarm afgaat iedere keer dat er een kat door uw tuin loopt, bijvoorbeeld. Hier zijn dus opties voor, om te voorkomen dat het beveiligingssysteem hierdoor al in werking gesteld wordt. Een ander pluspunt is dat het alarmsysteem ook gebruikt kan worden in geval van bijvoorbeeld gezondheidsproblemen. Op het bedieningspaneel bevindt zich hiervoor een speciale knop, waardoor de hulpdiensten ingeschakeld worden. Komen inbrekers in uw woning op het moment dat u zich daar ook in bevind en dwingen zij u om het alarm uit te schakelen? Dan kunt u ongemerkt hulp inschakelen door een alarmcode in te voeren. Hiervoor is een speciaal paniek alarmcode ingevoerd. Een alarmsysteem van Jablotron biedt dus verschillende opties:

  • beveiliging tegen inbraken
  • detectie bij brand, gaslekken en water
  • mogelijkheid tot oproepen hulpdiensten bij gezondheidsproblemen
  • paniekcode in geval van dwang
  • opties om valse meldingen zoveel mogelijk te voorkomen

Wilt u uw woning dus ook graag veiliger maken en de kans op inbraken en andere problemen zo klein mogelijk maken? Dan is het installeren van een alarmsysteem van Jablotron dus een uitstekende keus.


Comments are closed.