ICT en Techniek

Adem gezonder met een luchtreiniger!

dinsdag, 12-2-2019  

Ook al kun je het niet zien, de lucht die je inademt kan je gezondheid beïnvloeden. Vervuilde lucht kan ademhalingsproblemen, opflakkeringen van een allergie of astma en andere longproblemen veroorzaken. Langdurige blootstelling aan luchtverontreiniging kan het risico op andere ziekten, waaronder hartaandoeningen en kanker, verhogen. Sommige mensen denken dat luchtvervuiling iets is dat vooral buiten wordt gevonden. Ze kunnen zich een beeld vormen van auto’s die stationair draaien of van elektriciteitscentrales en andere fabrieken met enorme rookwolken. Maar luchtvervuiling kan zich ook binnen, in huizen, kantoren of zelfs scholen voordoen. Of het nu buiten of binnen is, de gevolgen van luchtvervuiling zijn het duidelijkst voor hen die al moeite hebben met ademhalen. Uiteraard zijn alle mensen gevoelig voor de schadelijke effecten van luchtvervuiling. Maar mensen met chronische longziekten, zoals astma, zijn vatbaarder. De lucht binnenshuis kun je echter sterk verbeteren met een luchtreiniger. Met een luchtreiniger kun je:

  • beter ademen
  • onaangename geuren van huisdieren verwijderen
  • sigarettenrook (tweedehands rook) verwijderen
  • onaangename geuren verminderen
  • de meeste allergenen verwijderen
  • pollen verwijderen

De kwaliteit van de lucht binnenshuis verbeteren met een luchtreiniger

Luchtvervuiling binnenshuis kan ook schadelijk zijn. Het kan uit vele bronnen komen. Tweedehands tabaksrook bevat kleine deeltjes die je longen kunnen beschadigen. Gasfornuizen en apparaten kunnen schadelijke gassen veroorzaken. Huisdieren en ongedierte (zoals muizen en kakkerlakken) kunnen stoffen afscheiden, allergenen genaamd, die allergieën veroorzaken. Schimmel- en huisstofmijt produceert ook allergenen. Zelfs meubels en schoonmaakmiddelen kunnen schadelijke stoffen afgeven in de lucht. In de afgelopen jaren hebben onderzoekers veel geleerd over hoe blootstelling aan verontreinigende stoffen binnenshuis bijdraagt ​​aan ziektes. Maar wat kun je eraan doen? Hoe kun je de lucht in je huis verbeteren? Verschillende onderzoekers bekijken manieren om schade door luchtvervuiling binnenshuis te verminderen. Zo wordt ook het gebruik van luchtreinigers bestudeert om de luchtkwaliteit te verbeteren voor ouderen met chronische obstructieve longziekte (COPD). Deze aandoening maakt het moeilijk om te ademen en brengt mensen een verhoogd risico op gevaarlijke longinfecties, zoals longontsteking. Onderzoek heeft aangetoond dat het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis de gezondheid van mensen kan verbeteren. Investeren in een luchtreiniger is dus een goede zaak! Maar denk niet dat je nooit meer moet stofzuigen of kuisen met een luchtreiniger in huis. Een veelvoorkomend misverstand is dat luchtreinigers het stof van de oppervlakken van je meubels zullen verwijderen. Als dat het geval zou zijn, dan zou de ventilator in een luchtreiniger zo sterk zijn (laat staan ​​luidruchtig!) waardoor het een stofstorm in je huis zou veroorzaken. Precies het tegenovergestelde van wat een allergie patient zou willen, dus je zult nog steeds een goede HEPA-stofzuiger en een microfiber-stofdoek nodig hebben om je meubels en vloeren af ​​te stoffen.

Zuiver de lucht die je ademt

Een goed ding over luchtvervuiling binnenshuis is dat vele oorzaken kunnen worden verwijderd of aangepast. Het ventileren van je huis, zoals het openen van ramen, kan de luchtvervuiling binnenin eigenlijk verlagen en het kost echt niets. Maar deze strategie werkt mogelijk niet op dagen dat de buitenvervuiling erg hoog is. Een luchtreiniger daarentegen werkt altijd. Om de best presterende HEPA-luchtreinigers te vinden, koop een luchtreiniger van Pro Air Tech. Hier vind je enkel de beste luchtzuiveringsproducten op de markt. Uiteraard zijn er vragen die je wilt weten over deze luchtreinigers. Op de website proairtech.nl vind je alvast antwoorden op vragen, informatie en een ruim aanbod aan luchtreinigers. Als je een vraag hebt waarvan je het antwoord niet kunt vinden, neem dan gerust contact met de winkel op. Een van de medewerkers beantwoordt graag al je vragen over hun producten.


Comments are closed.